• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Αρχική σελίδα Δελτία Τύπου
Δελτία τύπου
ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ" ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ-ΙΟΝΙΟΥ

Στράτος Ιωάννου: «Η Ήπειρος αποτελεί παράδειγμα αναπτυξιακής σύνδεσης πολιτισμού και τουρισμού »


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη Ημερίδα που διοργάνωσε το
Υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης - Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης, στις 30 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Η θεματική εντάσσεται στην προτεραιότητα "Πολιτιστικός Τουρισμός και Τοπική Ταυτότητα" που επέλεξε η Ελλάδα στο πλαίσιο του 4ου Πυλώνα «Βιώσιμος Τουρισμός» της Στρατηγικής της Ε.Ε. για την Περιφέρεια Αδριατικής -Ιονίου (EUSAIR), η οποία αφορά στη διαφοροποίηση της τουριστικής προσφοράς με σεβασμό στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και με σκοπό, μεταξύ άλλων, την επέκταση της τουριστικής περιόδου και τη διάχυση των ωφελειών της τουριστικής ανάπτυξης. Απώτερος στόχος της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση και η εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων μερών της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου, που περιλαμβάνει την Αλβανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Ιταλία, την Κροατία, το Μαυροβούνιο, τη Σερβία, τη Σλοβενία και τη χώρα μας, για την ανάπτυξη πολιτιστικών διαδρομών και προϊόντων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου κέρδισε τις εντυπώσεις παρουσιάζοντας τους τρόπους με τους οποίους η Περιφέρεια Ηπείρου αξιοποιεί το πολιτιστικό της κεφάλαιο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Ανέπτυξε τη στρατηγική της προβολής του πολιτισμού της Ηπείρου, κατά τρόπον ώστε η τοπική παράδοση και η τοπική πολιτιστική κληρονομιά να αποκτάει καθολικό ενδιαφέρον και να προσελκύει επισκέπτες από διάφορες χώρες. Αναφέρθηκε στο παράδειγμα της "Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου", που αποτελεί πρωτοποριακό αναπτυξιακό πρόγραμμα σύνδεσης πολιτισμού, τουρισμού και τοπικής παραγωγής και το οποίο ακολουθείται πλέον από πολλές περιφέρειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με σύντομο χαιρετισμό του Γενικού Γραμματέα
Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Γιώργου
Τζιάλλα. Κεντρικοί ομιλητές ήταν η κα Παναγιώτα Διονυσοπούλου,
Προϊσταμένη της Γενικής Δ/νσης Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου
Τουρισμού, οι Εθνικοί Συντονιστές της Στρατηγικής Αδριατικής Ιονίου, κ.
Ιωάννης Φίρμπας από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και ο κ.
Βασίλης Τσέλιος από το Υπουργείο Εξωτερικών καθώς και ο κ. Γιώργος
Καλαμαντής, Προϊστάμενος της Δ/νσης Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. του
Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Κεντρικό μήνυμα ήταν η ενίσχυση
της συνεργασίας στο μακροπεριφερειακό επίπεδο, η συμβολή της Στρατηγικής
της Ε.Ε. στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη μέσω της δημιουργίας θεματικών
προϊόντων και δη πολιτιστικών διαδρομών καθώς και στην ανάδειξη της
τοπικής ταυτότητας των προορισμών.


 
Πατάτες με υπολείμματα γεωργικού φαρμάκου σε συγκέντρωση ανώτερη από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια (MRLs) με διατροφική επικινδυνότητα’

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πρέβεζα 27-11-2018

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ Αριθμ. πρωτ.: 171554 / 17827
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
& ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΤΜΗΜΑ: Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού ελέγχου
Ταχ. Διεύθυνση: Λ. Ειρήνης 65
Τ.Κ.: 481 00  Πρέβεζα
Πληροφορίες: Αλ. Τσαπάρας,
Σ. Κονταξή
Μ. Κοτσαρίνης.
Τηλέφωνο: 26820 24768
FAX: 26820 29229
e-mail: a Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ‘Πατάτες με υπολείμματα γεωργικού φαρμάκου σε συγκέντρωση ανώτερη από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια (MRLs) με διατροφική επικινδυνότητα'

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας κάνει γνωστά στους καταναλωτές τα εξής:

Σε δείγμα από πατάτες που λήφθηκε από γεωπόνους της Υπηρεσίας στις 20-11-2018 από κατάστημα λιανικής ανιχνεύθηκαν υπολείμματα της δραστικής ουσίας chlorpyrifos (εντομοκτόνο) σε συγκέντρωση πολύ πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια (MRLs).

Από την εκτίμηση του βαθμού διατροφικής επικινδυνότητας που διεξήχθη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προέκυψε ότι τα επίπεδα αυτά των υπολειμμάτων υπερβαίνουν σε υψηλό βαθμό τους σχετικούς τοξικολογικούς δείκτες οξείας τοξικότητας (ArfD) για όλες τις κατηγορίες των καταναλωτών.

Με βάση τα στοιχεία ιχνηλασιμότητας του δείγματος, αυτό  αποτελεί μέρος παρτίδας 1500 κιλών, προέλευσης Ν. Σερρών, η οποία διακινήθηκε στην  αγορά της πόλης μας.

Τα στοιχεία της παρτίδας είναι τα εξής:

 

ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΡΕΙΝΗΣ

ΚΑΣΑΠΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΤΗΛ. : 6972258950

GR029829A06675901

ΕΙΔΟΣ                            : (ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ)

ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ      : ΕΛΛΑΔΑ - Ν. ΣΕΡΡΩΝ

ΠΟΙΚΙΛΙΑ                       : ΗΛΕΚΤΡΑ

Α.Μ. ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗ       : 62003225

Α.Μ. ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ        : 62003225

 

Καλούνται οι έμποροι που έχουν προμηθευτεί πατάτες της συγκεκριμένης παρτίδας να μην τις διαθέσουν στην κατανάλωση, οι δε καταναλωτές που τις έχουν ήδη προμηθευτεί να μην τις καταναλώσουν.

Σε κάθε περίπτωση η Υπηρεσία θα προχωρήσει σε αυστηρούς ελέγχους στα σημεία πώλησης για τον εντοπισμό τυχόν αδιάθετων ποσοτήτων και την προστασία του καταναλωτικού κοινού.

 

Ε.Π.

Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΓΕΡΗΣ

 
Nέος Πίνακας Στοιχείων Θαλάσσιων Εκτάσεων για Παραχώρηση

Πρέβεζα              15/11/18
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ &
ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Σας γνωρίζουμε ότι:

 

Στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του ΥΠΑΑΤ και συγκεκριμένα στις Ανακοινώσεις της ιστοσελίδας της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.alieia.minagric.gr/node/266, έχει αναρτηθεί, κατ' εφαρμογή των διατάξεων της υπ' αριθμ. 521/53656/16.05.2017 Υ.Α. (ΦΕΚ Β΄1780) όπως διορθώθηκε και ισχύει (ΦΕΚ Β΄2069), έγγραφη Ορθή Επανάληψη ανακοίνωσης με νέο πίνακα στοιχείων θαλάσσιων εκτάσεων για παραχώρηση με την διαδικασία της μοριοδότησης διορθωμένο ως προς την Παραγωγική Δυναμικότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας (νέο τηλέφωνο). Η ανακοίνωση αφορά τρεις (3) θαλάσσιες θέσεις μονάδων οστρακοκαλλιέργειας στην γεωγραφική περιοχή «Ακρωτήρι Μυρτάβι» Αμβρακικού Κόλπου (τρία θαλάσσια πάρκα), της Π.Ε. Πρέβεζας.

Κατά την υποβολή των σχετικών αιτημάτων και την κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών στην αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, οι ενδιαφερόμενοι φορείς παρακαλούνται να τηρούν τα προβλεπόμενα στην ανωτέρω αναφερόμενη Υπουργική Απόφαση (Ημερομηνία λήξης προθεσμίας υποβολής αιτημάτων: 16 Ιανουαρίου 2019).

 


Ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης


Αυγέρης Ιωάννης
 
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ ΖΩΙΚΩΝ ΥΠΟΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π. Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ ΖΩΙΚΩΝ ΥΠΟΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Σύμφωνα με το άρθρο 17, του Νόμου 4351/14-2-15 (ΦΕΚ 164 Α) οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων στις οποίες παράγονται ζωικά υποπροϊόντα καθώς και των εγκεκριμένων και καταχωρημένων μονάδων διαχείρισης (με βάση τους Κανονισμούς 1069/2009/ΕΚ και 142/2011/ΕΕ) έχουν υποχρέωση για την καταγραφή των ποσοτήτων των παραγόμενων ζωικών υποπροϊόντων και των παράγωγων προϊόντων αντίστοιχα, όπως επίσης και για τη δήλωση των αποστολών και παραλαβών τους στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Σημειώνεται δε, ότι το συνοδευτικό εμπορικό έγγραφο για κάθε αποστολή μπορεί να εκτυπωθεί μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα μόλις ολοκληρωθεί η καταχώρηση των στοιχείων της αποστολής.

Η εφαρμογή είναι προσβάσιμη από την πλατφόρμα των ψηφιακών υπηρεσιών του Υπουργείου στη διεύθυνση http://www.minagric.gr/index.php/el/eservisesmenu-2

Για την είσοδό τους, οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται μόνο να εγγραφούν στις ψηφιακές υπηρεσίες στο minagric .gr και να πάρουν προσωπικό κωδικό. Κατόπιν επιλέγοντας την εφαρμογή ΖΩΙΚΑ ΥΠΟΠΡΟΪΟΝΤΑ και εισάγοντας το ΑΦΜ εμφανίζονται όλοι οι κτηνιατρικοί κωδικοί που βρίσκονται στο ηλεκτρονικό σύστημα και έχουν συνδεθεί με αυτό, είτε είναι μονάδες παραγωγής, είτε είναι μονάδες διαχείρισης.

Δεδομένου ότι η λειτουργία της εφαρμογής προϋποθέτει την καταχώρηση του ΑΦΜ των επιχειρήσεων (παραγωγών και διαχειριστών ΖΥΠ) παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώσουν τις κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες για τυχόν αλλαγές ώστε να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία που έχουν ήδη καταχωρηθεί στο σύστημα.
Για τυχόν απορίες και ερωτήσεις το τηλέφωνο επικοινωνίας για την εξυπηρέτηση των πολιτών είναι το 1540.

Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΑΟΚ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

Ι. ΑΥΓΕΡΗΣ

N
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 122


ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΩΝ ΒΕΝΕΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

preveza-culture preveza-cult culture III xmeox hurisu surf-nature preveza_guide prevezahotels pamepreveza prevezainfo preveza_phone
atpreveza prevezabest tomistinenimerosi myprevezanikopolisPrevezaPosto
Κτελ Πρέβεζας Κρατικός αερολιμένας ακτίου Καακ